www.guyr.be homepagina

For the Beauty of Light/My Female Sense

Zelfportret Guy Renders (°Antwerpen 1954), fotograaf

Zag het eerste licht op maandag 26 juli ‘54. Leerde in de kleuterschool krabbels en kopvoeters tekenen en later ook al eens schilderen, in de lagere school was dat meestal “man met hoed” soms ook “met hond”. In het 3de en 4de leerjaar leerde hij bij M.Van Aken overtekenen uit de leesboekjes “Binnen en Buiten”, dmv. roosters met vierkantjes van 1cm², ergernis alom, maar hij leerde zo wel kijken. In het lager middelbaar leerde hij de kunstenaar Karel Roelants kennen, graficus en creatieve geest. In het hoger middelbaar werd hem door Wim Cornelissens geleerd hoe naar kunst te kijken, die vond zijn “het schilderij van het bos met de bomen met blauwe stammen” in orde.

Met een Russische Zenith-reflexcamera maakte hij de eerste beeldjes, later werden dat enkele Minolta reflextoestellen, waaronder een XD-7. Hij verzamelde kasten vol dia’s, waarbij vrienden en familie in slaap vielen tijdens de voorstellingen. Musea (schilderijen, beeldhouwwerk en fototentoonstellingen) in binnen- en buitenland werden gefrequenteerd. Hij kocht zich autofocusmateriaal aan (Nikon) en een PC met Photoshop.

In 2000, ging deze autodidact dan toch een workshop volgen bij Stephanie Van Mol en volgde hij deze specialiste om in de vaktekenschool van Temse, “fotokunst” te gaan studeren. Hilde Braet en Erwin Verstappen (2 andere beroepsfotografen van verschillend pluimage) legden daar nog wat meer gewicht in de schaal. In 2006 maakt hij zijn studies (voorlopig) af aan de academie.

Zijn interesse gaat uit naar landschapsfotografie, maar vooral naar modelfotografie waarvan hij ook een grote bibliotheek met kunstboeken bij elkaar spaarde. Hij ging workshops volgen bij Pascal Baetens (modelfotografie bij natuurlijk licht) en bij Bob Giorgi (studiofotografie). Hij kent Ward Vleminckx in Kieldrecht, waar hij regelmatig de studio leent; ook de studio van Olaf De Bruyn in Wilrijk wordt regelmatig gebruikt. Hij is voortdurend op zoek naar geschikte locatie's. Hij leent wel eens materiaal van zijn vriend en fotograaf Tony Gonzalez, en hij durft je al eens aan te spreken om te poseren, …weze gewaarschuwd!

Tentoonstellingen in Brasschaat, Bornem, Sint-Andries (Antwerpen), Lovenjoel (Salve Mater Fotofestival 2005 & 2006), Bourbon-Lancy (F-2006), Lint, Kapelle & Heinkenszand (Zeeland-NL), Kapellen, Wilrijk, Sint-Nicolaasplaats (Antwerpen)…

Lid van Kappa Kunstplatform Kapellen & Icon Fotoclub Wilrijk

Workshops "Modelfotografie" & "Fotografie voor andere beroepen" behoren tot de mogelijkheden.

© GUY RENDERS (www.guyr.be) / Contact: guyrenders@skynet.be